søndag 23. mai 2010

Min drømmefestival: SXSW

Ok, så by:Larm tidligere i år var kult. Det var skikkelig stas med stort sett ferske artister! Utrolig forfriskende, egentlig, med upolerte talenter som du kan se for deg om ti år på en større scene.
Aber...

By:Larm blir liksom pinglete i forhold til South by Southwest i Texas!

South by Southwest er samme opplegget, altså en bransjefestival, bare i mye større skala. Det er et sted hvor nye artiser, eller artister som ikke har fått det store gjennombruddet ennå, får spille og bransjen lusker rundt, på jakt etter det neste store. Innovasjon Norge i USA har også blitt en del av dette. Veldig bra! En del norske artister spilte i år, f.eks 

Big Bang
De fortjener et gjennombrudd i USA!
Casiokids
Hurra! De deltar for andre året på rad!
Cocktail Slippers 
Det "tøffe" jentebandet til Little Steven. Yes. Disse deltar også på andre året.
Eva and the Heartmakers
Eh, lykke til i USA!
The Megaphonic Thrift 
Så disse på by:Larm. Jeg synes det var skikkelig boring, men "appellerer kanskje til massene"? ;)
Ungdomskulen  
Ingen kommentar. Aldri fått de med meg.
og William Hut.
Samme.

South by Southwest har rundt 12000 deltakere over fem dager (i år: 17. til 21.mars) ! Og jeg som synes det var stress å løpe rundt fra scene til scene i Oslo... Men bare tenk deg! 12000 artister i Texas! Byen er sikkert helt på styr med musikk hele dagen :) Det går jo ikke an å få med seg alt, så man blir sikkert bare gående rundt. Lytte, se. Få med seg litt mer, og litt der. Og DER! Der var det feteste bandet! Du har ikke peiling på hvem det er, men det er FETT! Og du fikk det med deg! I wanna go :)

South by Southwest inkluderer også film og det som de kaller interactive, altså presentasjoner av diverse webdingser, programmer, design osv. De har også bransjekonferanser for de som deltar på sånt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar