onsdag 26. mai 2010

Festivaltips 2: Sko

Hva slags sko man bør på konsert kommer an på hva slags konsertmenneske man er. Les og lær.


Konsertmenneske 1: Den beskjedne

Den beskjedne liker å gå på konsert, men liker ikke å gjøre for mye ut av seg. Den beskjedne synes det er litt frekt å sitte, så den beskjedne står. Den beskjedne finner en god plass i crowden, og blir der. Tramper sjenert i takt med musikken, skriker og tar hendene i været når artisten ber om det. Den beskjedne må være forsiktig. Den beskjedne forvandler seg ofte til bangeren eller fylliken ved alkoholinntak. Den beskjedne må derfor være forberedt på alt! Jeg anbefaler brukte Converse til den beskjedne.


Konsertmenneske 2: Sitteren

Sitteren foretrekker sitteplasser på konserter, enten det er i Spektrum eller på Roskilde. Noen vil kalle disse partypoopers, men neida! Sitteren koser seg på bakken. Sitteren møter gjerne en utfordring i regnet, men hardcoresitterene sitter uansett vær ikledd regnponcho. Sitteren opptrer gjerne i grupper, noe som utgjør en utfordring for alle andre som skal forbi med øl. Noen sittere klarer ikke å kjøre løpet ut, og reiser seg når konserten starter, med rompa full i møkk og det lille stusselige gresset de har sittet på. Disse er falske sittere. Sitteren har ikke et skoproblem! Sitteren SITTER, og går bare for å kjøpe øl og mat + gå på do.

Konsertmenneske 3: Bangeren

Ah yes. Bangeren utgjør en større trussel for omgivelsene enn mange andre. Bangeren kan finnes overalt på en festival eller konsert. Bangeren trives alene eller i selskap, bare han kan slenge rundt på nakken i takt (?) med musikken. Bangeren liker best å stå fremme i moshpiten, men kan utføre oppgaven sin overalt. Jenter er underrepresentert i denne sjangeren, men noen prøver seg. Det er ikke alltid de lykkes. Bangeren har et større skoproblem. Skoene til bangeren må ikke være av verdi, for de kommer til å rives i sund. Dr. Martins er populært, selvom det er sommer.

Konsertmenneske 4: Fylliken

For mange vil fylliken og bangeren være den samme. Men nei! De kan opptre på samme tid og sted, men fylliken kjennetegnes av ølen i hånda, den lette svaiingen fra side til side, møkk på rare steder på kroppen, problemer med ord med for mange konsonanter... Fylliken vaier fra side til side, sipper øl, prøver å følge med på konserten, gjerne mens fylliken skriver meldinger og skvulper øl, PÅ noen. Fylliken er irriterende, men alltid til stede. Og man lurer på hvorfor? Hvordan kom fylliken seg hit? Hva vil han? Hva er målet? Fylliken kan være hankjønn eller hunkjønn, og kan ikke signeres noen mennesketyper. Fylliken bor i oss alle! Fylliken trenger ikke sko. Fylliken bryr seg ikke om sko, for fylliken klarer såvidt å gå uansett og kjenner ikke til gnagsår eller for høye heler.

Hvem er du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar